Pranešimas dėl restruktūrizavimo

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos civilinio kodekso 2.101 straipsnio 1 dalies ir Lietuvos Respublikos akcinių bendrovių įstatymo 65 straipsnio 1 dalies nuostatomis pranešame, kad yra parengtos reorganizavimo sąlygos prie uždarosios akcinės bendrovės Urbo banko prijungiant UAB „Saugus kreditas“ (toliau – Reorganizavimo sąlygos). Reorganizavimo sąlygas parengė uždarosios akcinės bendrovės Urbo banko valdyba ir UAB „Saugus kreditas“ valdyba atsižvelgdamos į atitinkamos bendrovės 2024 m. liepos 15 d. akcininkų sprendimą.

Reorganizavime dalyvaujanti bendrovė – Uždaroji akcinė bendrovė Urbo bankas:

Bendrovės pavadinimas: Uždaroji akcinė bendrovė Urbo bankas
Bendrovės teisinė forma: uždaroji akcinė bendrovė
Bendrovės buveinė: Konstitucijos pr. 18B, Vilniaus m. sav., 09308 Lietuvos Respublika
Bendrovės kodas: 112027077
Registras, kuriame kaupiami ir saugomi duomenys apie bendrovę: Lietuvos Respublikos juridinių asmenų registro Vilniaus filialas
Bendrovės įstatinis kapitalas: 43 491 807,50 (keturiasdešimt trys milijonai keturi šimtai devyniasdešimt vienas tūkstantis aštuoni šimtai septyni eurai ir 50 centų) eurų, kuris padalintas į 86 983 615 (aštuoniasdešimt šeši milijonai devyni šimtai aštuoniasdešimt trys tūkstančiai šeši šimtai penkiolika) paprastųjų vardinių akcijų.
Apmokėtas įstatinis kapitalas: 43 491 807,50 (keturiasdešimt trys milijonai keturi šimtai devyniasdešimt vienas tūkstantis aštuoni šimtai septyni eurai ir 50 centų) eurų
Vienos akcijos nominali vertė: 0,5 eurai (penkiasdešimt šimtųjų)
Akcijų rūšis: nematerialios akcijos
Veiklos laikotarpis: neribotas


(toliau vadinama Reorganizavime dalyvaujančia bendrove arba UAB Urbo banku)

Reorganizuojama bendrovė – UAB „Saugus kreditas“

Bendrovės pavadinimas: UAB „Saugus kreditas“
Bendrovės teisinė forma: uždaroji akcinė bendrovė
Bendrovės buveinė: Konstitucijos pr. 18B, Vilniaus m. sav., 09308 Lietuvos Respublika
Bendrovės kodas: 302547722
Registras, kuriame kaupiami ir saugomi duomenys apie bendrovę: Lietuvos Respublikos juridinių asmenų registro Vilniaus filialas
Bendrovės įstatinis kapitalas: 10 599 968,16 (dešimt milijonų penki šimtai devyniasdešimt devyni tūkstančiai devyni šimtai šešiasdešimt aštuoni eurai ir 16 centų) eurų, kuris padalintas į 366 021 (trys šimtai šešiasdešimt šeši tūkstančiai dvidešimt vieną) paprastąją vardinę akciją.
Apmokėtas įstatinis kapitalas: 10 599 968,16 (dešimt milijonų penki šimtai devyniasdešimt devyni tūkstančiai devyni šimtai šešiasdešimt aštuoni eurai ir 16 centų) eurų
Vienos akcijos nominali vertė: 28,96 eurai (dvidešimt aštuoni eurai ir 96 centai)
Akcijų rūšis: nematerialios akcijos
Veiklos laikotarpis: neribotas


(toliau vadinama Reorganizuojama bendrovė).

Reorganizuojama bendrovė bus reorganizavimo būdu prijungiama prie Reorganizavime dalyvaujančios bendrovės UAB Urbo banko, kuris po reorganizavimo tęs veiklą. Reorganizuojama bendrovė, kaip juridinis asmuo, po reorganizavimo pasibaigs (bus išregistruotas iš juridinių asmenų registro). UAB Urbo banko duomenys ir rekvizitai, nurodyti šiame pranešime, pasibaigus reorganizavimui, nesikeis. Reorganizavimo laikotarpis tęsis tol, kol Juridinių asmenų registre bus įregistruoti po reorganizavimo veiksiančio UAB Urbo banko įstatai. Reorganizavimas bus vykdomas ir pabaigtas tik tuo atveju, jeigu Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka bus priimtas sprendimas dėl reorganizavimo.

Reorganizavimas vykdomas, vadovaujantis LR Civilinio kodekso 2.96–2.103 straipsnių, LR Akcinių bendrovių įstatymo 61–70 straipsnių nuostatomis, ypač atsižvelgiant į 70 straipsnyje nustatytą supaprastinto reorganizavimo proceso tvarką, taisykles ir išimtis. Atsižvelgiant į tai, nebus atliekamas Reorganizavimo sąlygų vertinimas, nebus rengiama Reorganizavimo sąlygų vertinimo ataskaita, nebus rengiama rašytinė ataskaita apie numatomą reorganizavimą ir nebus pranešama akcininkams apie esminius turto ir prievolių pasikeitimus. Taip pat atsižvelgiant į Reorganizuojamos bendrovės ir Dalyvaujančios reorganizavime bendrovės akcininkų sprendimą nebus rengiamos tarpiniai finansinių ataskaitų rinkiniai.

Reorganizavimo sąlygos, po reorganizavimo galiosiantys UAB Urbo banko įstatai ir kiti reorganizavimo sąlygose bei teisės aktuose numatyti viešai skelbiami dokumentai ir informacija:

Reorganizuojamų ir Dalyvaujančios reorganizavime bendrovių 3 paskutinių metų metinių finansinių ataskaitų rinkiniai, metiniai pranešimai:

Reorganizuojamos bendrovės ir Reorganizavime dalyvaujančios bendrovės kreditoriai LR Akcinių bendrovių įstatymo 66 straipsnio 2 dalies pagrindu savo reikalavimus gali pateikti laikotarpiu nuo paskelbimo apie reorganizavimo sąlygų sudarymą Juridinių asmenų registro tvarkytojo leidžiamame elektroniniame leidinyje viešiems pranešimams skelbti pirmos dienos iki valdybos arba visuotinių akcininkų susirinkimų, kurių darbotvarkėse numatyta priimti sprendimą dėl atitinkamos bendrovės reorganizavimo sprendimų priėmimo.

Atsižvelgiant į LR Akcinių bendrovių įstatymo 70 straipsnio 2 dalies 3 punktą, vienas ar keli po UAB Urbo  banko bendrovės akcininkai, kuriems priklausančios akcijos suteikia ne mažiau kaip 1/20 visų balsų, per 30 dienų nuo dienos, kai juridinių asmenų registro tvarkytojas paskelbia apie gautas reorganizavimo sąlygas ar bendrovės interneto svetainės, kurioje skelbiamos reorganizavimo sąlygos, nuorodą, suteikiančią prieigą prie šių reorganizavimo sąlygų ir jų paskelbimo bendrovės interneto svetainėje datos, kaip nustatyta šio LR Akcinių bendrovių įstatymo 63 straipsnio 9 ar 10 dalyje, turi teisę pareikalauti, kad būtų sušauktas po reorganizavimo tęsiančios veiklą bendrovės visuotinis akcininkų susirinkimas.

Reorganizuojamos bendrovės turtas ir pareigos – šios bendrovės teisės ir pareigos pagal sandorius pereina UAB Urbo bankui, ir Reorganizuojamos bendrovės sandoriai yra įtraukiami į UAB Urbo banko buhalterinę apskaitą kitą darbo dieną po Reorganizuojamos bendrovės atitinkamo turto ir įsipareigojimų, teisių ar pareigų pagal sutartis priėmimo–perdavimo akto pasirašymo ir po naujos UAB Urbo banko įstatų redakcijos įregistravimo, Lietuvos Respublikos juridinių asmenų registre, tačiau ne anksčiau nei bus priimtas sprendimas dėl reorganizavimo. Visas priėmimo–perdavimo aktais neperduotas Reorganizuojamos bendrovės turtas ir įsipareigojimai, Reorganizuojamos bendrovės teisės ir pareigos pagal sandorius, išskyrus turtą, perduotą aukščiau nurodytais priėmimo–perdavimo aktais, pereina UAB Urbo bankui, ir Reorganizuojamos bendrovės sandoriai įtraukiami į UAB Urbo banko buhalterinę apskaitą kitą darbo dieną po naujos UAB Urbo banko įstatų redakcijos įregistravimo, Lietuvos Respublikos juridinių asmenų registre, papildomai nepasirašant tai patvirtinančių priėmimo–perdavimo aktų.

UAB Urbo banko kreditoriai, obligacijų savininkai su reorganizavimo sąlygomis ir kitais LR Akcinių bendrovių įstatymo 65 straipsnio 2 dalyje nurodytais dokumentais gali susipažinti UAB Urbo banko buveinėje adresu Konstitucijos pr. 18B, Vilnius, kiekvieną darbo dieną nuo 8 iki 15 val.

UAB „Saugus kreditas“ kreditoriai su reorganizavimo sąlygomis ir kitais LR Akcinių bendrovių įstatymo 65 straipsnio 2 dalyje nurodytais dokumentais gali susipažinti UAB „Saugus kreditas“ buveinėje adresu Konstitucijos pr. 18B, Vilnius, kiekvieną darbo dieną nuo 8 iki 15 val.